Szkolimy z obsługi sprzętów

Wybór odpowiedniego sprzętu gastronomicznego nie należy do prostych. Urządzenie musi spełniać szereg wymogów, takich jak wymiar oraz funkcje odpowiednie dla typu prowadzonego lokalu. Różnorodność zastosowanych innowacji w urządzeniach gastronomicznych początkowo może sprawiać trudności, dlatego nasi eksperci dokładnie szkolą personel z obsługi zakupionych sprzętów.

Piece konwekcyjno-parowe w wersji compact

Idealnym rozwiązaniem dla małych kuchni są piece konwekcyjno-parowe kompaktowe. Pomimo niewielkich rozmiarów, posiadają wszystkie niezbędne funkcje, które pozwalają na: pieczenie, smażenie, gotowanie, grillowanie czy gotowanie sous-vide. Piece kompaktowe są również idealne do restauracji czy barów, które przygotowują mniejsze ilości potraw. Pozwalają na zaoszczędzenie dużej ilości energii.

Smażalnia ryb u Pawlaków, znajdująca się w Dźwirzynie wybrała do swojej restauracji, piec konwekcyjno-parowy Rational Compact. W piecu przygotowują przepyszne ryby w różnych odsłonach, pieczone, smażone oraz gotowane.

Kołobrzeska Willa Jantar postawiła na piec Unox One, który wyręcza ich w przygotowywaniu domowych obiadów.

Piece dla większych lokali gastronomicznych – Łatwo, smacznie, szybko, różnorodnie

Restauracje oraz bary, które wydają dziennie więcej niż 300 obiadów, zainwestowały w większe urządzenia 6 lub 10-półkowe. Nasi Klienci zgodnie twierdzą, że zakupione przez nich piece konwekcyjno-parowe, zdecydowanie ułatwiły przygotowywanie oraz wydawanie dań:
„Kucharz firmy Klimatex, Pan Adam, pokazał jak sprawnie obsługiwać urządzenie, tak, aby wykorzystać pełną przestrzeń blach, oszczędzając czas i energię. Zakupiony piec pozwolił nam również urozmaicić kartę menu. Teraz każdy Gość znajdzie u nas odpowiednie dla siebie danie, nawet w wersji fit!” – mówi kucharz jednej z restauracji.