IX Giełda Gastronomiczna

IX Giełda Gastronomiczna – nasz wielki sukces!

Giełda Gastronomiczna jest dla nas wydarzeniem, do którego przygotowujemy się cały rok. Staramy się w każdej edycji zawrzeć element, który zaskoczy naszych klientów, i dostarczy im dodatkowych wartości. Dzięki wieloletniej współpracy z Ekspertami Kulinarnymi, możemy dać naszym Klientom bezpłatne szkolenia, które pomogą im w prowadzeniu własnego biznesu gastronomicznego, wynegocjować dla wszystkich największe rabaty oraz zorganizować konkurs z atrakcyjnymi nagrodami. Jesteśmy dumni, ze przez tyle lat możemy wspierać naszych Klientów w budowaniu ich biznesu.

Bezpłatne szkolenia – niezbędna wiedza dla każdego gastronoma

Każdego roku staramy się wybierać ciekawe tematy szkoleń, które będą interesujące dla potrzeb lokali gastronomicznych naszego województwa. Kolejny raz zainteresowanie pokazami, przeszło nasze oczekiwania. Podczas IX edycji Giełdy Gastronomicznej odbyły się:

Szkolenie z dziczyzny, prowadzone przez Wojciecha Harapkiewicza (Szef Kuchni Tradycyjnej 2018) i jego córkę Zuzię (MasterChef Junior). Podczas pokazu, uczestnicy dowiedzieli się, jak traktować to wyjątkowe mięso i podkreślić charakterystyczny smak. Zuzia pokazała również jak ogromną wiedzę i świadomość na temat żywności posiadają młode pokolenia.

Iwona Niemczewska najlepsza Kobieta Szef 2018, podczas szkolenia „Ryby znane i nieznane”, przeprowadziła wszystkich przez praktyczną podróż po dobrodziejstwach, jakie mamy w swoim województwie, i dlaczego warto kupować owoce morza z gospodarstw rybackich. Wielkie podziękowania dla Any Zubowicz z gospodarstwa rybackiego „Zielenica”, która dostarczyła świeże produkty na pokaz.

Doradcy kulinarni Farutex opowiedzieli m.in. o kuchni polskiej w nowoczesnej aranżacji z wykorzystaniem akcentów kuchni molekularnej. Połączenie tradycji z nowoczesnością na talerzu robi tworzy niesamowite wrażenie estetyczne. 🙂

Joanna Ochniak, podczas szkolenia „usługi rozwojowe wyłącznie z profesjonalistami – o możliwości podniesienia kwalifikacji i kompetencji zawodowych kadr gastronomii”, przekazała uczestnikom bardzo ważną wiedzę merytoryczną z zakresu wykorzystywania możliwości dofinansowania pracowników przez Unię Europejską i innych możliwościach wsparcia, przeznaczonego na rozwój kadry pracowniczej.

Konkurs na wygranie wycieczki marzeń – jedź tam gdzie chcesz!

IX edycji Giełdy Gastronomicznej towarzyszył konkurs na wygranie wycieczki marzeń. Żeby wziąć udział w konkursie należało zrobić zakupy za określoną kwotę oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe. Po zakończeniu imprezy, komisja wybrała szczęśliwców, którymi zostali

I NAGRODA – 10,000 ZŁ
PHU PRZEMKO GOSPODARSTWO ROLNE
PRZEMYSŁAW KOPYDŁOWSKI
MIEŚCISKO

II NAGRODA – 7,000 ZŁ
BAR PRZY PLAŻY
ARKADIUSZ JANCZAREK
MIĘDZYZDROJE

III NAGRODA – 3,000 ZŁ
NAD REGĄ
KATARZYNA GURGUL
MRZEŻYNO

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom i czekamy na relację z podróży!

Bardzo dziękujęmy!

Wszystkim, którzy odwiedzili nas w hotelu Aquarius podczas Giełdy Gastronomicznej, bardzo dziękujemy! Zainteresowanie naszą imprezą sprawia, że co roku chcemy tworzyć jeszcze lepsze wydarzenia. Już szykujemy się do planów dotyczących kolejnej, już X edycji! 🙂